PostHeaderIconPar uzņēmumu

Piparkūku cepšana un garnēšana jau aizsākās tālajos 70 gados, manas vecmāmiņas Lidijas Brants laikos. Tālāk amatu pārmantoja mana mamma Silvija un viņas māsa Maija. Tika ceptas un tirgotas piparkūkas gan Brīvdabas muzeja tirgos, gan citos lielos un mazos tirdziņos. Manas bērnības atmiņas ir saldas. Atceros, kā sāku garnēt piparkūku sirsniņas jau 5 – 6 gadu vecumā. Toreiz tā likās pati jaukākā un interesantākā nodarbošanās, tad vēl nenojaušot, ka tas būs mans darbs un bizness. Jau kā pusaugu meitene biju izgājusi īstu konditoru skolu savas tantes Maijas vadībā. Sāku taisīt savus lielākos un nopietnākos darbiņus. Man patīk, ka mūsu piparkūkas cilvēkiem priecē gan acis, gan vēderu.


Tālāk sekoja individuālais darbs. Izbraukājām visu Latviju. Mūsu piparkūkas ir pazīstamas gan Ventspilī, Liepājā, gan Salacgrīvā, Limbažos, gan Gulbenē, Cēsīs, gan Rēzeknē, Varakļānos, gan Bauskā , vārdu sakot visā Latvijā.

Katru gadu tās tiek sūtītas kā īpašs našķis un ciema kukulis pa visu pasauli – cik man zināms, tās ir aizceļojušas uz Angliju, Īriju, Portugāli, Krieviju ...


Esmu priecīga, ka varu turpināt vecmāmiņas darbu un varbūt arī kādreiz mani mazbērni turpinās manējo. Neskatoties, ka darbs ir grūts un sarežģīts, gala iznākums ir ļoti skaists un garšīgs. Un ja vēl redzi prieku un sajūsmu mazā pircēja sejiņā, tad ir gandarījums par paveikto , jo katra darbiņā ir kripatiņa no manis.

Šobrīd uzņēmumā strādā trīs cilvēki;

Vadītāja un īpašniece – Ilze Andriksone

Un mani palīgi – konditori – Laura – meita

Māra – māsa


Ģimenes tradīcijas turpinās.

Par uzņēmuma vēsturi pārdomās dalījās - Ilze